Antwoorden op de meest gestelde vragen


Wat heb ik nodig voor mijn eerste paaldans les en hoe ziet een les bij Sansa Studio eruit?

 

Betreft kleding:

- Kort broekje (bij voorkeur) 

- Legging of trainingsbroek

- Tanktop of t-shirt

- Sport BH

- Kniebeschermers

 

Omdat paaldansen een intensieve sport is waarbij veel verschillende spiergroepen worden gebruikt, starten wij de les met een goede warming-up om blessures te voorkomen. De warming-up doen wij op blote voeten of met sokken aan, maar deze mag u eventueel ook met uw sportschoenen aan doen. Graag alleen sportschoenen die niet buiten gedragen zijn i.v.m. hygiene. Bij Sansa Studio worden ook vaak oefeningen op de vloer gedaan (floorwork) dus kniebeschermers zijn geen overbodige luxe. Deze kunt u aanschaffen wanneer u besluit vaker te komen dansen. Het is belangrijk dat uw outfit / kleding comfortabel is. U kunt een legging of een trainingsbroek dragen. Daarbij kunt u een t-shirt of tanktop dragen.

 

Na de warming up gaan we oefeningen in/met de paal doen. Hierbij is het van belang dat uw  knieën, ellenbogen en omgeving van uw oksels (kleding) vrij blijven om zoveel mogelijk grip in de paal te hebben met uw huid. Om deze reden dragen wij een kort broekje en een sport bh / crop top, zo hebben wij zoveel mogelijk huid vrij om grip in de paal te hebben. Tip: Om een idee te krijgen van paaldans outfits, kunt u eens een kijkje nemen op de volgende website; www.polejunkie.co.uk.

 

Na de tricks in/met de paal gaan wij een dansroutine leren met high heels. Iedere 1 of 2 maanden (afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de dans) leren wij een gehele nieuwe dansroutine.

 

We eindigen de les met een cooling down routine om blessures te voorkomen en spierpijnklachten te verminderen.

 

Wat kan ik het beste meenemen naar de les?

- Flesje water

- Handdoek

- Haarelastiek


Gebruikt u voordat u komt paaldansen geen handcrème en bodylotion, daar dit ervoor zal zorgen u minder grip in de paal zult hebben en er dus zult uitglijden. 

Wat is het verschil tussen pole dance, exotic pole dance?

 

Pole dance is een wereldwijde en veelzijdige sport die wordt onderscheiden in drie hoofd categorieen:

 

1. POLESPORT - tricks in de paal zijn hier voornamelijk het hoofddoel. Techniek en kracht spelen hierbij een grote rol. Personen die in deze categorie oefenen, dragen over het algemeen een kort broekje en een tank top. Hierbij worden ook weleens sportschoenen gedragen.

 

2.  POLEART - dit zijn combinaties van acrobatische trick in de paal, verbonden met danselementen (ballet, modern, jazz, salsa enz.) Hierbij zijn alle bewegingen soepel gevormd en laat de danser op een creatieve manier zijn of haar emoties zien.

 

3.    EXOTIC POLE DANCE  - Een karakteristieke eigenschap van deze stijl zijn de hoge hakken (pleasers). De hoofdrol bij exotic pole dance is floorwork waarbij er vloeiende en sensuele bewegingen met de benen worden gemaakt op de muziek. Betreft exotic pole dance is alles toegestaan. Deze stijl is zeer vrouwelijk en sensueel, maar vergt net zo veel of vaak nog meer kracht en conditie dan pole sport omdat de bewegingen langzaam en gecontroleerd gedaan dienen te worden op hoge hakken. Tricks in de paal zijn zeker belangrijk, maar de hoofdrol bij exotic pole dance blijft een volledige dans met floorwork en vloeiende bewegingen op de muziek. Binnen de exotic pole dance bestaan er ook weer verschillende stijlen. De een danst het liefst op heel langzame sensuele muziek en de ander danst hierbij op bijvoorbeeld trap of hiphop en maakt veel sterke en krachtige bewegingen.

Welke stijl wordt bij Sansa Studio het meest beoefend?

 

De favoriete stijl van Sansa Studio is exotic pole dance. De meeste meiden bij Sansa Studio zijn verliefd geworden op het dansen met hoge hakken. Binnen het eerste uur doen wij een warming up en tricks in de paal, het tweede uur focussen wij ons op de specifieke exotic moves. Tevens leren wij een volledige exotic dansroutine. De hoge hakken zijn bij Sansa Studio overigens niet verplicht, maar ik raad het wel aan omdat deze het exotisch paaldansen makkelijker maken. Blote voeten glijden namelijk niet makkelijk over de vloer, waarbij u zich zult bezeren.

Welke palen zijn er aanwezig bij Sansa Studio?

 

Bij Sansa Studio hebben we 6 X-poles, waarvan 4 palen van 40mm diameter en 2 palen van 45mm diameter. Alle palen hebben dezelfde hoogte van 3,30m en de static en spin functie.

Paaldansen en kinderen?

 

Paaldansen is een discipline sport die ook door kinderen beoefend word. Echter vanwege de hoofdstijl van Sansa Studio zijn de lessen vanaf 16+.

In de toekomst ben ik van plan lessen te gaan geven aan kinderen en hiervoor een speciale kids groep te maken.

Moet ik sterk, lenig, sportief en/of atletisch zijn om te beginnen met paaldansen?

 

Absoluut niet! Paaldansen is voor iedereen! Ongeacht leeftijd, lengte, gewicht etc! De lessen zijn bedoeld om het beste in u naar boven te halen op een leuke / creatieve manier. De kracht, conditie en lenigheid bouwen wij op in de loop van de tijd. Met paaldansen zult u absoluut resultaten zien met leuk vermaak! 

Zijn er andere kosten aan verbonden naast de abonnementen?

 

Bij Sansa Studio zijn er geen inschrijvingskosten of andere extra kosten. Zie 'Lesrooster / Class schedule'